Za oknem jesienna aura, a restauracja Browar Bałtów sprzyja spotkaniom ze znajomymi w wyjątkowej atmosferze. Zapraszamy do spędzenia jesiennych wieczorów w tym niepowtarzalnym miejscu.
Jesienne smaki
Przypominamy, że nadal możecie spróbować menu „Jesień w Browarze”, w którym za sprawą sezonowych składników czekają na Was niepowtarzalne doznania smakowe. Dynia oczaruje Was w Kwadrze Księżyca, czyli podpłomyku w jesiennym wydaniu oraz w Łakociu Piwowara, czyli parfait dyniowym na bazie piwa APA. W chłodne wieczory rozgrzeje Was Wywar Etny, czyli krem z pieczonego buraka podawany w towarzystwie sera koziego i podpłomyka. Czekają na Was również drinki w jesiennej odsłonie. Nasi barmani przygotowali Peak Sour na bazie jabłkowego Jacka Daniels’a oraz Apple Ginger Fizz z cydrem jabłkowym. Natomiast tym, którzy rezygnują z alkoholu i lubią kawę polecamy wyjątkowe Latte Pumpkin.



Stout poleca się na jesienne wieczory
Jak zawsze w naszej restauracji czekać będzie piwo kraftowe prosto z tanka. Jesienią szczególnie polecamy Wilczy Trop, czyli nasz oatmeal stout. To piwo gładkie i jedwabiste z gęstą pianą. Łagodny aromat palonego zboża z kawowo-karmelowym charakterem sprawdzi się idealnie na jesienne wieczory.
Oprócz jesiennych nowości w menu nie zabraknie klasyków przygotowanych przez naszego szefa kuchni. Rozpływająca się w ustach golonka czy delikatne sałatki – na co skusisz się tym razem?