Tematyczność Browaru Bałtów
To wyjątkowa cecha naszego browaru. Każdy klient otrzymuje wraz z zakupem piwa – opowieść, która go zainspiruje i przypomni jakie wartości w życiu są najważniejsze. Opowiadane historie nie są przypadkowe – wychodzą od zdarzeń związanych z powstaniem w Bałtowie Kompleksu Turystycznego, zahaczają także o historię Polski. Mają wymiar edukacyjny.
Produkcja piwa
Odwiedzając Browar Bałtów, można skorzystać z browarnej restauracji, gdzie Szef Kuchni oferuje wyśmienite dania, które idealnie komponują się z produkowanymi piwami. W restauracji goście mogą podziwiać proces produkcji piwa, dzięki szklanej szybie, która oddziela salę restauracyjną od produkcyjnej. Jednak na tym nie koniec…
Jak powstaje bałtowskie piwo?
O tym przekonacie się sami. Ponieważ możecie zapisać się na zwiedzanie linii produkcyjnej Browaru Bałtów. Tam zobaczycie, jak powstaje proces warzenia piwa. O samym procesie, aparaturze opowie jeden z browarników. Na miejscu będziecie mogli zobaczyć także urządzenie przeznaczone do etykietowania, a także poznać jego proces działania. Nasi browarnicy posiadają ogrom wiedzy, którym dzielą się z gośćmi.
Po oprowadzeniu czeka na Was deska degustacyjna z naszymi piwami. Aktualnie browar oferuje 6 gatunków piwnych. To tradycyjny pils, lager, pszeniczne, apa, a także pierwsze w Polsce (dwukrotnie nagrodzone) piwo miodowo-propolisowe.
Z końcem listopada browar zadebiutował z nowym ciemnym piwem – to stout owsiany. Charakteryzujący się nutami kawowymi, karmelowymi oraz czekoladowymi. Delikatności w staucie nadają płatki owsiane. Dowiedz się więcej o stoucie.
Jeśli jesteś zainteresowany zwiedzaniem linii produkcyjnej, zapraszamy do kontaktu.
Zadzwoń
tel. 518 692 074